Produsele 3D (compact discuri si ochelari) sunt disponibile si in magazinul Muzeului National de Istorie a Romaniei.


Zona3d.roLocomotive de cale ingusta

Imagini 3D

 

CONŢINUT CD:
  Locomotivele cu abur de cale ingusta se deosebesc de celelalte locomotive pentru linie normala prin statura lor mai mica dar si prin ecartamentul mai mic (distanta intre sine) al liniilor pe care circula. Aceste locomotive de cale ingusta au fost folosite pentru transport local in interiorul unor combinate industriale, in zonele miniere, la cariere si furnale ,dar mai ales la liniile forestiere. Locomotivele cu abur forestiere, de regula de linie ingusta, au fost folosite pentru transportul vagoanelor cu busteni (denumite si trucuri) de la locul de exploatare al bustenilor pana la zona unde acestia urmau sa fie prelucrati. Denumite si ,,mocanite’’, aceste locomotive forestiere foloseau drept combustibil lemnul din padurile invecinate liniei. Simple, usor de exploatat, aceste locomotive au rezistat in unele locuri si o suta de ani in serviciu. Azi, cele mai multe dintre acestea sunt in muzeele lumii, insa exista si locomotive care inca mai remorcheaza trenuri cu turisti.
Pasionati sau nu, tineri sau batrani cu totii nu putem uita o calatorie cu mocanita. Pufaind invaluita in aburi, leganandu-se pe sinele mici, mocanita ne-a dus printre brazi putin mai repede decat am fi mers pe jos, parca dorind sa admiram peisajul aidoma derularii unei povesti. Nu putem sa uitam fumul cu miros de cetina sau foc de tabara, scanteile ce le arunca pe cos si razele de soare oblice ce se croiau printre brazii seculari, in leganatul vantului.
O mica parte a acestei atmosfere, desprinsa parca dintr-un basm, o puteti regasi vizualizand compact discul ce contine imagini stereoscopice ale acestor locomotive.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

Conţinut pachet:
-un compact disc cu aprox. 210 imagini anaglif -ro
şu/cyan cu locomotive de cale ingusta, 1 film-3D, 37 imagini 3D bonus, 10 panorame interactive 3D.
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.Locomotive cu abur pentru trenuri de calatori

Imagini 3D

Zona3d.ro

CONŢINUT CD:
  Prin intermediul acestui compact disc puteti calatori in timp cu ajutorul imaginilor tridimensionale, rasfoind pagini de istorie feroviara. Noutatea prezentarii acestor locomotive cu abur pentru trenurile de calatori este reproducerea lor in imagini stereoscopice ceea ce permite o vizualizare in spatiu, chiar daca noi ne aflam acasa in fotoliu si nu langa aceste locomotive. Imaginile sunt realizate in colaborare cu Muzeul Cailor Ferate din Bucuresti si va vor introduce, pentru scurt timp, in lumea feroviara de odinioara, constituind totodata si o invitatie de a vizita cunoscutul muzeu feroviar.
  Locomotivele cu abur pentru trenurile de calatori se deosebesc prin statura lor zvelta, prin diametrul rotilor motoare mare si viteza sporita ce o pot dezvolta in remorcarea unui tren de calatori. Aceste locomotive pot alerga cu trenuri ce nu au un tonaj prea ridicat insa trebuie sa circule cu viteze superioare celei de 100 km/h. Astfel putem deosebi rasfoind acest compact disc un exemplar din celebra serie de locomotive ,,Pacific”, locomotive ce puteau circula cu ,,iuteala maxima” de 126 km/h inca din anul 1913. In afara acestei serii, locomotivele pentru trenuri rapide si accelerate 142.000, erau printre cele mai puternice din Europa la data constructiei lor. Aceste locomotive aveau diametrul rotilor de aproape doi metri si puteau circula cu o viteza de 110 km/h. Toate aceste locomotive, dar si alte surprize, le veti descoperi vizualizand compact discul ce contine imaginile stereoscopice ale acestor locomotive.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

Conţinut pachet:
-un compact disc cu aprox. 550 imagini anaglif -ro
şu/cyan cu locomotive cu abur pentru trenurile de calatori, 1 film-3D, 15 panorame 3D, 10 panorame interactive 3D.
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.Locomotive cu abur pentru trenuri de marfa

Imagini 3D

Zona3d.ro

 

CONŢINUT CD:
  Prin intermediul acestui compact disc puteti calatori in timp cu ajutorul imaginilor tridimensionale, rasfoind pagini de istorie feroviara. Noutatea prezentarii acestor locomotive cu abur pentru trenurile de calatori este reproducerea lor in imagini stereos- copice ceea ce permite o vizualizare in spatiu, chiar daca noi ne aflam acasa, in fotoliu si nu langa aceste locomotive. Imaginile sunt realizate in colaborare cu Muzeul Cailor Ferate din Bucuresti si va vor introduce pentru scurt timp, in lumea feroviara de odinioara, constituind totodata si o invitatie de a vizita cunoscutul muzeu feroviar.
  Locomotivele pentru trenurile de marfa se pot deosebi usor prin statura lor impozanta, masiva, ce inspira forta. Echipate cu un numar mare de osii motoare, aceste locomotive sunt capabile sa dezvolte la viteze inferioare valorii de 100 km/h, forte de tractiune mari. Acest lucru este necesar remorcarii trenurilor grele cum ar fi navetele de carbune, convoaiele de cisterne cu ciment precum si trenurile de marfa cu vagoane de toate tipurile. Pentru a putea trece Carpatii pe dificilele linii ce ii strabat, uneori era necesara utilizarea mai multor locomotive in capul trenului dar si a locomotivelor impingatoare sau intercalate. Este greu de descris in cuvinte ,,recitalul” unui tren de marfa greu, ,,urcat” prin munti cu patru locomotive cu abur. Prin imaginile tridimensionale puteti admira acesti colosi ce ne impresioneaza si azi, desi nu mai circula, ca odinioara. Toate aceste locomotive, dar si alte surprize, le veti descoperi vizualizand compact discul ce contine imaginile stereoscopice ale acestor locomotive.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

Conţinut pachet:
-un compact disc cu aprox. 490 imagini 3D cu locomotive cu abur pentru trenurile de calatori, 8 panorame 3D, 6 panorame interactive 3D.
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.Columna lui Traian - Imagini 3D

O istorie in piatră

Zona3d.ro

 

CONŢINUT CD:
  Columna lui Traian ne prezintă "filmul" unui eveniment important din istoria noastră: episoadele razboaielor purtate de romani contra dacilor. Astfel, pentru Dacia, Columna reprezintă o istorie in imagini a cuceririi si transformarii ei intr-o provincie a Imperiului Roman.

  Prin intermediul acestui compact disc veţi putea studia scenele campaniilor romane purtate in Dacia, zugrăvite pe Columna lui Traian. Acestea sunt ordonate cronologic si prezentate īntr-o succesiune de imagini tridimensionale care redau adevărata dimensiune a profunzimii basoreliefurilor.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

 

Conţinut pachet:
-un compact disc cu 124 imagini anaglif -ro
şu/cyan- a tuturor metopelor situate pe Columna lui Traian, plus 43 imagini anaglif realizate in interiorul muzeului, in secţiunea unde se afla copia Columnei.
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)

 


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.Zona3d.roTezaurul Romāniei - Imagini 3D

O istorie nepretuită

 

CONŢINUT CD:
  Prin intermediul acestui compact disc puteţi descoperi o serie de imagini tridimensionale care redau adevărata profunzime a unor piese din Tezaurul Romāniei: piese de o valoare inestimabilă, ce transcend abilitatea creatorului sau valoarea materialului din care sunt realizate, reprezentānd adevarate pagini ale istoriei naţionale.

  Răsfoind imaginile veţi putea admira fotografiile Coifului de la Poiana Coţofenesti, ale Rhytonului de la Poroina, ale unor piese ce fac parte din Tezaurul de la Pietroasa - cunoscut sub numele popular de "Cloşca cu puii de aur" - sau fotografii ale coroanei Reginei Maria. Alături de acestea, veţi mai putea descoperi multe alte obiecte reprezentative din Patrimoniu Naţional.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

Conţinut pachet:
-un compact disc cu 97 imagini anaglif -ro
şu/cyan cu Tezaurul Romāniei, 7 imagini anaglif ale carului de la Bujoru
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.Muzeul Cailor Ferate Romāne - Imagini 3D

Muzeul Cailor Ferate

Zona3d.ro

 

CONŢINUT CD:
  Prin intermediul acestui compact disc puteţi descoperi o serie de imagini tridimensionale care redau adevărata profunzime a unor piese reprezentative din cursul istoriei froviare.

  Răsfoind imaginile veţi putea admira fotografii ale unor piese de valoare cum ar fi machete ale locomotivelor "Pacific", "Călugareni", ceas de peron, instalaţii de telegraf "Morse", machete ale diferitelor tipuri de vagoane şi locomotive care au circulat de-a lungul timpului pe reţeaua feroviară din Romānia. Alături de acestea, veţi mai putea descopri multe alte obiecte reprezentative ale istoriei feroviare din Romānia.

Toate imaginile au o rezoluţie de aproximativ 2500/1900 pixeli.

Conţinut pachet:
-un compact disc cu 71 imagini anaglif -ro
şu/cyan, 2 filme-3D, 7 panorame anaglif, 7 panorame interactive anaglif, 1 imagine anaglif cu desfaşurata unui  tren.
-carcasa dvd slim
-o pereche ochelari anaglif 3D(ro
şu/cyan)

 

 


35 RON - Taxe de transport incluse pentru Romania.zona3d.ro facebook