Zona3D.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aici


Zona3D.roMUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

FELIX TERRA - TUR VIRTUAL 2D
Zona3d.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aiciZona3d.roZona3d.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aiciZona3d.rozona3d.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aici

zona3d.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aici
MUZEUL CAILOR FERATE

TUR VIRTUAL STEREO 3D

zona3d.ro

TUR VIRTUAL in format Stereo 3D - Click aici
ZONA3D.ro

MUZEUL CAILOR FERATE

 

 


...Anii ce au urmat după 1989 nu au adus mari schimbări în activitatea muzeului. Au intrat în patrimoniul muzeului putine exponate si sălile de expunere au fost mentinute cu eforturi să fie deschise publicului, fiind necesare numeroase lucrări de renovare.

 

După anul 2010, muzeul intră din nou în atentie si astfel apar noi exponate si se începe reamenajarea si regândirea sa. Prima sală reamenajată a fost sala nr. 3 pentru a primi cel mai ambitios proiect al muzeului de până acum. Astfel, aici a fost construită cea mai mare dioramă feroviară din tară..

 ...continuare
ZONA3D.ro

Gradina Botanica - Dimitrie Brandza

Sera de expozitie

 

...Ocupa o suprafata de 2500 m˛ si a fost deschisa publicului in 1976. Aici sunt adapostiti circa 680 taxoni, originari din zonele tropicale, subtropicale si ecuatoriale. Sera este structurata in 8 compartimente, plantele fiint repartizate dupa criterii biogeografice, taxonomice, estetice si utilitare.

 ...continuare

ZONA3D.roTUR VIRTUAL STEREO 3D

Gradina Botanica - Dimitrie Brandza - Sera de Expozitie


Zona3D.roZONA3D.ro

AGORA ATENIANA
Athenian Agora

 

...Agora antica a Atenei clasice este cel mai cunoscut exemplu de Agora antica greceasca situata la nord-vest de Acropole ...
Avand in vedere importanta orasului Atena în mare parte din perioada antichitatii, Agora ofera una dintre cele mai bogate surse pentru intelegerea noastra a lumii grecesti din antichitate, dar si pentru perioada antica ca intreg .
..continuare

ZONA3D.roZONA3D.ro
zona3d.ro

Bai Romane - Atena, GRECIA
Roman Baths - Athens, GREECE

 

Site-ul arheologic al Bailor Romane este situat in interiorul Gradinilor Nationale si de-a lungul bulevardului Amalias, din centrul Atenei. Baile au fost construite la sfarsitul celui de-al treilea secol d.Hr., dar zona a fost locuita pentru prima data in preistorie si a fost folosita ca cimitir in Perioada Geometrica. Surse antice scrise si sapaturi recente demonstreaza ca, desi situate in afara zidurilor orasului (inainte ca acestea sa fie extinse de imparatul Hadrian), acest sit idilic, cu sursele sale abundente de apa si vegetatie densa, a fost un important loc de cult pentru multe zeitati. Dupa finalizarea templului lui Zeus Olimpianul si construirea Portii lui Hadrian, zona a devenit parte a centrului orasului si ... continuare
ZONA3D.ro

Muzeul Arheologic Delphi

Delphi Archaeological Museum

 

...Primul muzeu din Delphi a fost construit in 1903 pe baza planurilor arhitectului francez Albert Tournaire si modificat ulterior la o constructie mai mare cu doua in 1958, pe baza desenelor arhitecturale ale celebrului arhitect Patroklos Karantinos. Finantarea proiectului a fost oferita de bancherul si filantropul Andreas Syngros. Extinderea din 1938 a fost necesara pentru a gazdui colectia tot mai mare de obiecte gasite la sapaturile de École française d'Athčnes si de omologii lor greci in ultimii ani. 
...continuare

ZONA3D.ro


ZONA3D.ro

ZONA3D.ro

Templul lui Poseidon - Cap Sounion
Temple of Poseidon - Cape Sounion

 

 

...Descoperirile arheologice dateaza situl in jurul anului 700 i.Hr.. Herodot ne relateaza ca in secolul al VI lea i.Hr., atenienii au sarbatorit un festival la Sounion care a implicat navigarea liderilor de la Atena catre Cap Sounion intr-o ambarcatiune sacra.

... In anul 413 i.Hr., in timpul Razboiului peloponesiac impotriva spartanilor, atenienii au fortificat situl cu un zid si turnuri de aparare pentru a preveni caderea in maini spartane. Fortificatia de la Cap Sounion ar fi amenintat linia maritima de aprovizionare a Atenei de la Euboea. Situatia aprovizionarii Atenei a devenit critica, deoarece liniile de alimentare terestre ale orasului au fost intrerupte de spartani prin ridicarea fortificatiei de la Deceleia, in zona de nord a peninsulei Attica. Cu toate acestea, nu dupa mult timp, cetatea de la Sounion a fost atacata si cucerita de sclavi rebeli din minele de argint din Laurium.
 ...continuare

ZONA3D.ro


MUZEUL NATIONAL DE ARHEOLOGIE DIN ATENA

National Archaeological Museum of Athens

 

Muzeul are o arhitectura neo-clasica impozanta, care a fost foarte populara in Europa la momentul respectiv fiind totodata in conformitate cu artefactele de stil clasic pe care le adaposteste. Planurile initiale au fost concepute de arhitectul Ludwig Lange si apoi modificate ulterior de Panagis Kalkos care a fost arhitectul principal impreuna cu Armodios Vlachos si Ernst Ziller. Fatada principala a muzeului gazduieste o generoasa gradinta de stil neo-clasic, care este decorata cu sculpturi.

...continuare

ZONA3D.roZONA3D.ro

Templul lui Zeus Olimpianul - Atena

Temple of Olympian Zeus - Athens

 

Templul lui Zeus Olimpianul, cunoscut de asemenea si sub numele de Olympieion sau Coloanele lui Zeus Olimpianul, este un templu de dimensiuni colosale situat in centrul orasului Atena, capitala Greciei, care a fost dedicat lui Zeus, regele zeilor olimpieni. Constructia acestui templu a inceput in secolul al 6-lea i.Hr. in perioada domniei tiraniilor ateniene. S-a urmarit construirea celui mai mare templu din lumea antica, dar lucrarea nu a fost finalizata pana in timpul domniei imparatului roman Hadrian in cel de-al 2-lea secol d. H., 638 ani dupa inceperea proiectului.  ...continuareZONA3D.ro

BOMBER COMMAND MEMORIAL

Green Park - LONDON

 

...Controversele legate de tacticile utilizate de Comandamentul RAF-Bomber Command pe parcursul celui de-al Doilea Razboi Mondial a condus la amanarea finantarii si realizarii unui monument. In pofida incredintarii in mijloacele oferite de bombardierele britanice, fiind descrise in 1940 ca mijloace ale victoriei, Premierul Winston Churchill nu a mentionat Comandamentul RAF-Bomber Command in discursul sau cu ocazia sfarsitului razboiului. ...continuare


In memoria celor 55,573 membri ai RAF Bomber Command care au murit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial
Design: Liam O'Connor
Sculptura: Philip Jackson
Serviciu:1936–1968
Ramura: Royal Air Force
Rol: Bombardamente strategice
Motto: Strike Hard Strike Sure
IMPERIAL WAR MUSEUM

Geraldine Mary Harmsworth Park - LONDON

zona3d.ro            zona3d.ro            zona3d.rozona3d.roCalatorie prin Univers

Prezentare de planetariu

 

Vino sa vezi din ce este format Universul. Fa o calatorie virtuala de la Pamant pana la marginea Universului. In fiecare vineri si sambata seara.

In fiecare sambata, Observatorul Astronomic va asteapta sa faceti o calatorie pana la marginea Universului. Calatoria se va face folosind un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) si o proiectie normala, insotita de explicatii „pe viu”.

 ...continuare

 

 
ZONA3D.ro

Muzeul Cailor Ferate

Depoul de locomotive

 

Depoul de locomotive este intocmai ca un depou real. De la intrarea in incinta sa, fluxul tehnologic de alimentare si echipare al locomotivelor este respectat. Liniile destinate locomotivelor electrice se separa de cele ale locomotivelor diesel si cu abur. Locomotivele electrice urmeaza linia din depou prevazuta cu fir de contact. Aici sosesc la canalul de revizie, de unde apoi se trimit la linia de remizare. Dupa sosirea de la drum, locomotivele diesel trec mai intai pe la o revizie, apoi alimenteaza cu combustibil. ...continuareMuzeul Cailor Ferate

Statiile dioramei

 

In alcatuirea sa, pentru asigurarea unui trafic fluent si cat mai real al trenurilor in miniatura, diorama dispune de doua statii de cale ferata si o halta de miscare.
Statia principala dispune de 7 linii de garare a trenurilor. Dintre acestea, 4 linii permit gararea garniturilor lungi de 4 metri. Si acest lucru este o premiera nationala. La dioramele construite pana in prezent, lungimea liniilor din statii rare ori depaseste 3 metri. Aceasta lungime mare a fost necesara pentru a putea rula pe diorama garnituri de lungime mare.
...continuare

ZONA3D.roMuzeul Cailor Ferate

Cea mai mare diorama feroviara din Romania


 ZONA3D.RO


Ce este o diorama? Daca deschidem Dictionarul Explicativ al Limbii Romane de acolo vom afla ca o diorama este o "reprezentare spatiala a unei portiuni de peisaj, în care se expun, in muzee...".
Diorama feroviara din cadrul Muzeului Cailor Ferate din Bucuresti este, de asemenea, o reprezentare spatiala a unor portiuni de peisaj strabatute de calea ferata.
Calea ferata, in complexitatea ei, strabate toate formele de relief existente, principiile de realizare a traseului fiind diferite de la o forma la alta. Zonele de ses, zonele de dealuri sau zonele de munte, fiecare au farmecul lor aparte. ...continuare


Zona3D.ro  Zona3D.ro  Zona3D.ro


Alexandru CALINESCU-ARGHIRA
Lucrarea - “Pat nuptial pentru doi copaci”
Oloron, Franta 1990


...Ce vrei sa faci? “Vreau sa fac un pat.“ Da nu mai ai si alte schite? ”Ba da, am o gramada, da eu vreau sa fac patul”… Pai cine ai mai vazut sa faca un pat? “ Eu!”....

„Arghira este un sculptor care porneste de la un neo-realism foarte modern, dar curios, traversat de inspiratii medievale ce exprima tendintele revenirii la spiritualitate a tinerei generatii.”
Rene HUYGHE, membru al Academiei Franceze

 

...continuareOBSERVATORUL ASTRONOMIC "AMIRAL VASILE URSEANU"

 

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator astronomic din capitala deschis publicului. Isi datoreaza existenta in primul rand amiralului Vasile Urseanu dar si popularizatorului de astronomie si stiinta Victor Anestin.

 

Istoria Observatorului astronomic incepe in 1908 cand Victor Anestin il coopteaza pe amiralul Urseanu in Societatea Astronomica Romana „Camille Flammarion”. Amiralul devine presedintele societatii de astronomie a carei scop era infiintarea unui observator astronomic popular care sa serveasca la propagarea astronomiei in randul maselor.

... continuar

zona3d.rozona3d.ro

MUZEUL CAILOR FERATE

 

... In anii ’70 in paralel cu linia 14 din Gara de Nord exista o linie pe care se afla garata o garnitura veche. Aceasta era formata din cea mai veche locomotiva ce se pastreaza pana in prezent ,,Calugareni’’ si trei vagoane, replici ale celor ce au circulat in acea epoca. Toate acestea erau amplasate intr-o mica hala inchisa, impreuna cu o macheta a unui traseu feroviar. In fata acestei hale, se mai afla expusa si o reproducere la scara mare a grinzii centrale a podului de la Cernavoda. Lucrarile la statia de metrou ,,Gara de Nord’’ de la inceputul anilor ’’90 duc la o noua ,,schilodire’’ a acestui muzeu prin demolarea si a acestei mici hale si la mutarea acestor vehicule de valoare intr-o baraca de tabla in curtea aceleiasi institutii. Macheta grinzii este si ea depozitata in santier de unde a fost recuperata si expusa cu eforturi deosebite in cadrul unui depou bucurestean... continuarezona3d.ro

Grupul Statuar Aparatorii Predealului

Predeal, Gara CFR

zona3d.ro

zona3d.roARCUL DE TRIUMF

 

Arcul de Triumf (1935-1937) reprezinta la cei 37 m inaltime, poarta de piatra si marmura a Capitalei. Prima versiune a acestuia a fost inaltata in anul 1922 din lemn si stuc, in cinstea proclamarii Unirii, dupa izbanda armatelor romane in primul Razboi Mondial, arc ce va fi inlocuit cu unul de piatra, realizat dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu intre anii 1935-1936. Fatadele au fost decorate in stil romanesc, cu ajutorul unor artisti de seama ai perioadei: I. Jalea, C. Medrea, D. Paciurea. 

Fatada sudica este decorata cu doua medalioane din bronz, ce infatiseaza chipurile regelui Ferdinand si al reginei Maria. Acestea le inlocuiesc pe cele originale, care in timpul regimului comunist, in anii `80, au fost distruse si substituite de doua mari flori de piatra. Dupa 1989, florile de piatra au fost date jos, iar chipurile regale si-au reluat locul ... continuare

zona3d.roAlexandru CALINESCU-ARGHIRA

Lucrarea - “Deschidere”

Parcul Olimpic – Seoul 1987

 

...M-am intalnit cu unchi-miu, care era regizor, in Piata Amzei, zice: ce faci? Peste o luna facem noi un simpozion? Vii? “Gata domnule, vin.” Ce aveam eu de facut aici? Sa ma duc la scoala sa iscalesc condica. Si uite asa din simpozioane am ajuns sa-l cunosc pe Pierre Restany, care era o mare personalitate a culturii franceze, din pacate a murit. El a creat curentul Noul Realism, impreuna cu Yves Klein, cu Jean Tinguely, ala care a facut fantanile, cum e cea de la Fribourg, fantana aia care misca, cloncane, cu Niki de Saint Phalle… La un simpozion d-asta mai mic, am stat cu el de vorba, i-a placut ce am facut si a zis: ramanem in contact, cand vii la Paris ne vedem si m-am dus la Paris si am stat de vorba…si ne-am imprietenit ca sa zic asa. ...continuare

zona3d.rozona3d.roMUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

SECŢIUNEA LAPIDARIUM

Columna lui Traian

 

...Copiată în Antichitate, imitată tipologic în Evul Mediu, desenată de mari pictori ai Renaşterii, dorită de împăraţi, regi şi înalte feţe bisericeşti, Columna este firesc să-i fi interesat pe români. Oameni de cultură din secolul al XIX-lea şi din prima jumătate a secolului al XX-lea, fără mare sprijin din partea oamenilor politici, au făcut eforturi pentru a găsi fondurile necesare realizării unei copii a Columnei, care să se poată vedea în capitala României... continuare

zona3d.roATENEUL ROMAN BUCURESTI

 

...Planurile de constructie ale Ateneului Roman au fost concepute de arhitectul francez Albert Galleron, astfel incat sa se poata folosi fundatia deja existenta, care urma sa serveasca constructiei manejului inceput de “Societatea Equestra Romana “. Cladirea este precedata de o galerie, sprijinita de coloane, unde se afla cinci medalioane care ii reprezinta pe cinci mari domnitori ai tarii: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, Matei Basarab, Vasile Lupu, regele Carol I. ... continuare

40 de ani de la fabricarea primei locomotive electrice in Romania

Locomotiva 060 EA

 

...In data de 30 septembrie 2010 avut loc Simpozionul „Locomotiva Electrica 060 EA pentru Caile Ferate Romane”. Evenimentul a fost organizat de Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara in cadrul caruia a avut loc lansarea cartii "Locomotiva 060 EA – 40 de ani de la fabricarea primei locomotive electrice in Romania" urmat si de lansarea modelului la scara 1:87 al locomotivei 060 EA in varianta modernizata, produs de firma A.C.M.E. din Italia.... continuare

zona3d.ro 

Zona3D.ro  Zona3D.rozona3d.ro facebook